05.11.2019.

Izvrsni rezultati potiču na daljnje zapošljavanje i razvoj novih poslovnih modela

AKD je u razdoblju od siječnja do rujna 2019. godine ostvario ukupne prihode u iznosu 210 milijuna kuna, što je za 11% više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Operativna dobit viša je za 27% u odnosu na ostvarenu dobit u istom razdoblju prethodne godine, a dobit prije oporezivanja te neto dobit veće su za 21%. Inače, AKD je i 2018. godinu završio s rastom ukupnih prihoda od 7,5% u odnosu na 2017. godinu te bruto dobiti od 76 milijuna kuna. Izvrsne brojke potkrepljuju razvojni i poslovni uspjeh te poziciju AKD-a na zahtjevnom tržištu. Rekordni rezultat ostvaren je zahvaljujući rastu prodaje u svim segmentima AKD-ovih rješenja, proizvoda i IT usluga.

Kontinuirano ostvarivanje dobrih poslovnih rezultata rezultat su odgovornog poslovanja, investiranja u razvoj kadrova, projekata, proizvodnih pogona i novih proizvodnih strojeva. Sinergijom svega postignuta je konkurentna prednost. Rast se ostvaruje upravo u niši industrije sigurnosti i identiteta, uspješnim plasmanom usluga i rješenja bankama, telekomima, transportnom sektoru, komorskim udruženjima, ali i građanima, osiguravajući pritom preduvjete za realizaciju strateških smjernica Republike Hrvatske koje za cilj imaju postizanje interoperabilnosti, unaprjeđenja sigurnosti, te poticanja digitalizacije društva.

„U narednom razdoblju najavljujem implementaciju još nekoliko iznimnih projekata na kojima rade naši timovi, kako u području pružanja kvalificiranih usluga povjerenja, tako i u području sustava sljedivosti. U ovom segmentu AKD ima mnogo za ponuditi, ponajprije u sustavima koji uključuju segment sljedivosti hrane i opasnih tvari. Ovakvim sustavima država može mnogo učiniti u segmentu suzbijanja crnog tržišta te omogućiti efikasniju kontrolu i nadzor proizvoda, a krajnjem potrošaču omogućiti punu informaciju o proizvodu“, istaknuo je Jure Sertić, glavni direktor AKD-a.

„Za snažan poslovni zamah i realizaciju naših projekata zaslužni su naši zaposlenici, stoga im raznim mjerama nastojimo osigurati poticajnu i ugodnu radnu atmosferu i prostore. Budući da se našem timu priključuje sve mlađi IT kadar, i mi kao državno poduzeće nastojimo pratiti trendove i biti poželjan poslodavac u kojem svaki naš zaposlenik može naći izvrstan balans između poslovnih obveza i obiteljskog života. Veseli nas povećan broj novozaposlenih IT-jevaca i sve veći broj mladih roditelja, stoga ćemo i dalje činiti pomake, kako bi u tom pozitivnom i kreativnom ozračju naši radnici dali svoj profesionalni maksimum“, zaključuje Sertić.