03.10.2019.

Generali je najviše rangirana globalna osiguravateljna grupacija na listi “The World’s Best Regarded Companies”, koju je Forbes razvio u suradnji sa Statistom, liderom na području tržišnih i potrošačkih analiza.

Od dvije tisuće najvećih javnih tvrtki na svijetu, Forbes je identificirao 250 najboljih tvrtki na temelju kriterija pouzdanosti, društveno odgovornog poslovanja, kvalitete proizvoda i usluga te tretmana zaposlenika, provodeći 15 tisuća intervjua u 50 zemalja.

Generali na ukupnom popisu zauzima 61. mjesto, više od bilo koje druge velike osiguravateljne grupacije i jedini je talijanski brend na listi zajedno s Ferrarijem.

GRUPA GENERALI Generali osiguranje d.d. dio je Generali Grupe, osnovane 1831. i jedne od vodećih globalnih osigurateljnih grupacija u svijetu koja je u 2018. zabilježila ukupni premijski prihod veći od 66 milijardi eura. Više od 70.000 zaposlenika u 50 zemalja skrbi o 61 milijunu klijenata, čime Grupa zauzima jednu od liderskih pozicija u Europi te sve značajnije mjesto na tržištima Azije i Latinske Amerike. Ambicija Generalija jest biti partner svojim klijentima u svim fazama njihova života, kroz ponudu inovativnih i personaliziranih rješenja, uz podršku snažne distribucijske mreže. Grupa u Austriji, srednjoistočnoj Europi i Rusiji posluje kroz Regionalni ured za Austriju, srednjoistočnu Europu i Rusiju u 12 zemalja te je među tri vodeća osiguratelja u regiji.