05.11.2019.

Na Web Summitu 2019. Booking.com ostat će glavni sponzor inicijative ‘Women in Tech’ i domaćin programa mentorstva za ambiciozne stručnjake iz sektora tehnologije

Podizanje svijesti o potrebi za većom raznolikosti i pružanju potpore ženama u sektoru tehnologije ove godine ostaje u središtu pažnje Booking.com-ova partnerstva s Web Summitom, na kojem će ta tvrtka voditi niz inicijativa u Altice Arena u Lisabonu, od 4. do 7. studenoga 2019. 

Booking.com, jedna od najvećih tvrtki u sektoru e-trgovine i predvodnik u digitalnim tehnologijama, opet će biti domaćin štanda u sklopu inicijative‘Women in Tech’. Taj će štand poslužiti kao interaktivan i zanimljiv prostor u kojem se žene iz cijeloga svijeta mogu upoznati, povezati i dijeliti ideje. U skladu s globalnim istraživanjem koje je Booking.com proveo 2018.* godine, skoro polovica (46%) žena u sektoru tehnologije globalno – i studentica zainteresiranih za karijeru u tehnološkom sektoru – smatra da im nove prilike za dijeljenje iskustava s drugim ženama mogu pomoći da se postigne veća raznolikost u branši. Prošle je godine štand u sklopu inicijative ‘Women in Tech’ posjetilo više od 3000 posjetitelja tijekom četiri dana.

Osim toga, Booking.com bit će i domaćin jako popularnog programa mentorstva za žene u sektoru tehnologije na Web Summitu. U okviru programa, više od 300 osoba koje traže mentore imat će priliku da se s njima povežu na predavanjima posvećenima razvoju vještina rukovođenja, poboljšanju poslovanja i podizanju karijere u sektoru tehnologije na višu razinu – pod temama Rast, Rukovođenje, Stvaranje i Promjena. Među mentorima se nalaze Predsjedavajuća Booking.com-a Gillian Tans, viši tehnološki stručnjaci iz Booking.com-a i druge inspirativne poslovne žene iz branše.

„Uzbuđeni smo što se i ove godine vraćamo na Web Summit te u središte tog partnerstva stavljamo našu predanost tome da unaprijedimo razgovore o raznolikosti i potaknemo ljude različitih struka da razmisle o karijeri u sektoru tehnologije”, rekla je Gillian. „Stvaranje prilika za entuzijaste u sektoru tehnologije uz koje mogu učiti jedni od drugih i razvijati vještine nešto je čemu smo jako posvećeni u Booking.com-u. Nadamo se da ćemo potaknuti diskusije i nakon Summita te omogućiti većem broju zaposlenika u sektoru tehnologije da postanu primjer, inspiriraju druge i djeluju kao pobornici promjena kako bi pripremili sektor kao mjesto na kojem će buduće generacije napredovati.”

Gillian će na središnjoj pozornici na Web Summitu u utorak, 5. studenoga voditi diskusiju o tome kako tvrtke mogu očuvati svoje temeljne vrijednosti.

„Booking.com započeo je kao nizozemska start-up tvrtka i ostali smo vjerni našim korijenima po pitanju podrške i financiranja start-up tvrtki i poduzetnika na raznim razinama njihova razvoja”, rekla je Tans. „Redovito primjećujemo inovacije različitog značaja i kreativne upotrebe tehnologije koje start-up tvrtkama omogućuju da rastu i maksimalno povećaju svoj utjecaj diljem svijeta. Poticanje različitih perspektiva, ideja i rješenja u središtu je našeg nastojanja da sektor tehnologije i tehnološki vođeno poduzetništvo učinimo uključivim prostorom.”

Web Summit je najposjećenija tehnološka konferencija na svijetu gdje se iz godine u godinu podržava predanost promjeni i prati napredak ravnomjerno zastupljenih spolova u svijetu tehnologije. „Inicijativu za ravnomjernu zastupljenost spolova na Web Summitu pokrenuli smo 2016. godine i nakon samo dvije godine, 44,5% sudionika bile su žene. Naši su posjetitelji uvijek jako cijenili Booking.com-ovu inicijativu za žene u sektoru tehnologije, osobito sate mentorstva i priliku da upoznaju istaknute žene kao što je Gillian Tans“, rekla je Anna O'Hare, potpredsjednica odjela za marketing na Web Summitu.

Booking.com je 1. listopada najavio da su otvorene nominacije za nagradu Booking.com Technology Playmaker Awards 2020. Tu je nagradu Booking.com pokrenuo 2017. godine kako bi se prepoznala i proslavila postignuća žena koje transformiraju branšu, sektor i zajednice uz pomoć tehnologije, te tvrtke i pojedinci koji potiču raznolikost svih vrsta i inspiriraju sljedeću generaciju lidera u sektoru tehnologije. Više informacija o nagradama možete pronaći online na stranici http://techplaymakerawards.com/ ili na štandu u sklopu inicijative ‘Women in Tech’ na Web Summitu.

Booking.com-ov štand u sklopu inicijative ‘Women in Tech’ bit će smješten u Paviljonu 4 na Web Summitu.